Spring naar inhoud

Cantabrië

Meer in het zuiden van Cantabria vinden we de zachte glooiingen van La Marina dat snel in een ruw terrein veranderd met de hoge bergen van La Cordillera Cantábrica.


……Als wij het over Spanje hebben dan denken we aan de stranden aan de Middellandse Zee, elke dag zon en temperaturen rond de dertig graden. Maar dat is Spanje niet,,, dat is een stukje Europa waar Duits of Hollands wordt gesproken, waar ze ’s avonds in een discotheek zitten, of naar NPO of ZDF wordt gekeken. 
Ga nou eens naar die andere kant van Spanje….!! Cantabria, bijvoorbeeld! Dat is één van de, zo niet DE  mooiste Comunidad (Gemeenschap) van Spanje. Met zijn mystieke groene landschapen zijn bergen en dalen, waar je overigens nog steeds ‘ojáncanas’ vindt en waar je dagenlang in rond kunt dolen. Cantabria heeft ook een prachtige historie, daar getuigen de vele historische monumenten van. En ja het ligt ook aan de zee (Golf van Biskaje). Daar schijnt niet elke dag de zon,,, okay. Maar je hebt er van die kleine standjes (soms zijn ze maar net 30 m²),  en je moet er even naar zoeken (lopend, want je kan er niet met de auto naartoe), ze zijn tien keer zo mooi. En na zo’n dag gaat u heerlijk uit eten, dat hoeft daar niet duur te zijn. Cantabria heeft een uitstekende keuken. Wilt u meer weten over deze prachtige streek, klik dan op deze link, u zult verbijsterd zijn over wat u daar allemaal vindt. Tot ziens in Cantabria!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR....

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, foto's, gedachten en meer.

MONTSE ANTARES BLOG CINEMA

BANDAS SONORAS.. SOUNDTRACKS.. Y MÁS

De kwintencirkel

Blog van Pieter Simons

%d bloggers liken dit: