Spring naar inhoud

Castilla y León

Hier passeert de rivier de Duero, Zamora.

Castilla y León is de grootste Comunidad autónoma van Spanje. Het bestaat uit negen provincies, Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid, en Zamora en onderscheidt zich als één van de regio’s met de grootste culturele, patrimoniale, etnografische en natuurlijke rijkdommen. Hier vinden we de eerste sporen van de Spaanse taal.

Castilla y Leon heeft een aantal punten die door UNESCO zijn uitgeroepen tot werelderfgoed: El Camino de Santiago, de kathedraal van Burgos, de opgravingen van Sierra de Atapuerca, het natuurmonument Las Medulas in Leon, de steden Ávila, Salamanca, Segovia en de prehistorische rotskunst van Siega Verde (Salamanca).

Daarnaast bezit Castilla y León een groot deel van het Spaanse culturele erfgoed, meer dan 300 kastelen, bijna 400 musea die de artistieke, culturele en etnografische rijkdom van deze regio weergeven, evenals 23.000 archeologische vindplaatsen. Maar is dit niet genoeg,,, wil je meer weten,,, ben je van plan om deze regio eens te gaan bezoeken? Lees dan eerst het volledige verhaal over Castilla y León. Klik op de link, deze brengt u direct naar het verhaal over Castilla y León.
Tot ziens bij een van de volgende verhalen. Coralmar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR....

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, foto's, gedachten en meer.

MONTSE ANTARES BLOG CINEMA

BANDAS SONORAS.. SOUNDTRACKS.. Y MÁS

De kwintencirkel

Blog van Pieter Simons

%d bloggers liken dit: