Huesca (stad)

Las Pagaritas (de Vogeltjes), een monument geïnspireerd op de Japanse vouwkunst origami. Twee metalen platen die op origami- wijze gevouwen zijn tot twee tegenover elkaar staan de vogeltjes. De witte vogeltjes, ik schat dat ze ongeveer 1,25 goot zijn, staan op een groene sokkel van ook ongeveer 1,50 meter hoog.

Huesca is de hoofdstad van de gelijknamige provincie van de Comunidad autónoma Aragón. Als Nederlander of Belg zijnde zult u deze zin misschien een keer meer lezen omdat u denkt ¿Comunidad autónoma, provincie?, maar dat leest u als u wat dieper in de verhalen over Spanje duikt. In dit verhaal gaat het over een van de kleinste hoofdsteden van Spanje. Maar wel een met een bewogen geschiedenis. Lees bijvoorbeeld het verhaal over de Campana de Huesca maar eens, dan stijgen je de haren ten bergen. De stad ligt net onder de Pyreneeën en is daarom een ideaal beginpunt om deze prachtige omgeving te bezoeken. We gaan natuurlijk niet alles verklappen als u meer wilt weten zult u even op deze link moeten klikken dan krijgt u van mij het hele verhaal.

Auteur: coralmar1952

Ik ben een geboren Nederlander met heel veel passie voor Spanje, het land waar ik inmiddels ook woon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, foto's, gedachten en meer.

MONTSE ANTARES BLOG CINEMA

BANDAS SONORAS.. SOUNDTRACKS.. Y MÁS

%d bloggers liken dit: