Tariq ibn Ziyad

Bericht met doorverwijzing naar het verhaal over Táriq ibn Ziyad.

Táriq ibn Ziyad was een Berberse generaal die grote delen van het Visigotisch Hispania veroverde nadat hij koning Rodrigo in de slag bij Guadalete had verslagen. Het is het begin van de verovering van het Visigotisch Hispania die, na het verval van het Romeinse Imperium, de macht op het Iberisch schiereiland hadden over genomen. Een tijd waarin ook de expansie van de islam in zeer korte tijd explosief toenam. Het is ook het begin van een zeer belangrijke periode uit de Spaanse geschiedenis, die plaatst vond tussen 711 en 1492.

Ik vond laatst een video op You tube over deze historisch Berberpersoon. Een video waarin deze persoon totaal verkeerd wordt weggezet en ook daarom dit verhaal, om het één en ander recht te zetten, zodat u weet hoe het er in die tijd werkelijk aan toeging. Klik op deze link als u meer wilt weten over deze aangrijpende periode uit de Spaanse geschiedenis.

Auteur: coralmar1952

Ik ben een geboren Nederlander met heel veel passie voor Spanje, het land waar ik inmiddels ook woon.

3 gedachten over “Tariq ibn Ziyad”

  1. Dank je Hans, normaal gesproken publiceer ik elke week een nieuw verhaal in deze website, dat gaat niet altijd over de geschiedenis van Spanje. Maar wel heel vaak! Wil je bij blijven wat betreft deze verhalen over de geschiedenis van Spanje, geef dan even je E-mailadres door, rechts in de sitebalk, dan ontvangt je elke week een nieuwe bericht van Spaanse Verhalen.

   Like

   1. Goedemorgen, Had ik al gedaan en ik volg de site al enige weken. Interessant om te volgen. Groet Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Jan Woordenaar Bontje - CULTUUR

Aforismen, bontjes, columns, gedachten, gedichten, haibun, haiku, kyoka, literatuur, poëzie, proza, snelsonnetten, tanka.

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, reizen, foto's, gedachten en meer.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR / BEFORE DAY AND DEW INTO NATURE

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: