Blog

Carcamusas

Doorverwijzing naar het gerecht van Carcamusas.

Hier op deze zien we een bord met Carcamusa (ook bekend als carcamusa con patatas) is een traditioneel Castiliaans gerecht dat tegenwoordig vooral in Toledo wordt bereid. De ingrediënten zijn: mager varkensvlees, met seizoensgroenten. Het is een gerecht dat warm wordt opgediend, traditioneel in een klein aardenwerken schaaltje, vergezeld van een paar sneetjes brood.

Houdt u van de Spaanse keuken? Dan vindt u hier een lekker traditioneel Castiliaans stoofpotje genaamd Carcamusas. U vindt er niet alleen het recept maar er wordt ook vertelt hoe dit gerecht tot stand is gekomen en hoe het aan zijn typische naam kwam. Ik zou zeggen ¡Que aproveche, y hasta pronto!

Toledo (stad)

Doorverwijzing naar het verhaal over de stad Toledo.

Panoramische foto van het oude stadcentrum van Toledo. Door de ondergaande zon zien we een oranje gloed op de achtergrond en omdat de straatverlichting reeds brand maakt het dat dit toch wel een bijzondere foto is.

Toledo een prachtige stad met heel veel geschiedenis. Een stad die al sinds de Visigoten tot de belangrijkste steden van Spanje behoort. Het uitzicht dat u krijgt als over het oude centrum gelegen op een heuvel, en de daaromheen meanderende Taag,  kijkt is een wonderschoon. Het nodigt u uit om deze stad te gaan bezichtigen. En als u dan eenmaal door het oude centrum loopt, geheid dat u momenten hebt waarop u denkt dat u zich in de middeleeuwen bevind. Maar neem eerst eens een kijkje in dit verhaal over Toledo, dan weet u wat u te wachten staat als u deze stad ooit gaat bezoeken.

Het koninkrijk Murcia

Doorverwijzing naar het verhaal over het koninkrijk Murcia.

Het koninkrijk Murcia, onder het gezag van de Kroon van Castilla. Hoe is het ontstaan, was het een succesvol koninkrijk, wat waren de hoogtepunten en de dieptepunten van dit koninkrijk. Het is te lezen in het verhaal over het Koninkrijk Murcia.

Gran Canaria

Doorverwijzing naar het verhaal over Gran Canaria.

Oude kaart uit de 18e eeuw van het eiland Gran Canaria.

Als laatste behandelen we vandaag het Canarische schiereiland, Gran Canaria. gelegen in de Atlantische oceaan en een van de mooiste eilanden van deze archipel. Klik op deze link en u leest er weer alles over.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, foto's, gedachten en meer.

MONTSE ANTARES BLOG CINEMA

BANDAS SONORAS.. SOUNDTRACKS.. Y MÁS

%d bloggers liken dit: