Blog

Lérida

Lérida, een van de oudste steden van Cataluña en een stad met veel geschiedenis.

Lérida,,,, het is niet de stad waarvan je zegt, “Die MOET ik gezien hebben”. Maar het is ook niet zo dat er niks te zien of te beleven valt. Het hangt, zoals met veel dingen, af van wat uw interesses zijn. Zeker als je kijkt naar de geschiedenis, en dan ook nog eens in combinatie met zijn architectuur, is dit toch weer een stad om eens een dagje aan te besteden. Lees van te voren even dit verhaal over Lérida, of Lleida zoals ze het in Cataluña noemen, dan weet u alvast wat u ervan verwachten kan. Het verhaal over Lérida? Klik op deze link.

Gisteren hebben we een recept van Cristines de Sant Blai geplaatst. Een typisch dessert van deze stad dat op de heilige dag van Sant Blai (3 febr.) wordt gegeten. Mocht u dit recept willen hebben klik dan op deze link.

Ampurias

Ampurias, archologische site in het oosten van Spanje.

Oude waterfiltratiepijpen in de stad Neapolis gevonden in de archeologische site van Ampurias.

Ampurias, een van de mooiste archeologische sites van Spanje. In zijn tijd een zeer belangrijke Iberische handelspost waar later de eerste Romeinen voet aan wal zette op het Iberisch schiereiland. In dit verhaal leest u hoe de bewoners leefden, welke strijd ze leverde met hun veroveraars, wat er te zien is, etc.

Als u ooit in de gelegenheid bent om deze site te bezoeken dan verzeker ik u dat dit voor altijd een prachtige herinnering zal zijn, een echte aanrader. Wilt u meer over de geschiedenis van deze prachtige stad wilt weten klik dan op deze link.

Contestanos

Contestanos, een van de Iberische stammen in het oosten van Spanje.

 

De Contestanos waren een, over de eeuwen heen, vrij hoog ontwikkeld cultureel en bedrijvig Iberisch volk dat handelde met zowel de Fenetiërs en Grieken maar ook met Tartessos. Ze leefden in de omgeving van Murcia. Spanje heeft een prachtige geschiedenis en als u daar meer over wilt weten zult u even deze link aan moeten klikken zodat u in ieders geval over deze Contestanos kunt lezen.

Gerona (stad)

Gerona, een leuke stad in Spanje waarvan wordt gezegd dat het ’t Florence van Spanje is. Maar dat is ietwat overdreven, denk ik.

Gerona, zicht langs de rivier Oñar.                                                                                                     Foto van Escarlati

Gerona, of Girona, zoals ze het in Cataluña noemen, wordt ook wel het Florence van Spanje genoemd. De gekleurde hangende huizen boven de rivier de Oñar laten zien waarom dat zo is. De stad is zeker een bezoek waard en zelfs een goed alternatief voor het altijd drukke Barcelona. Wilt U meer weten over deze boeiende stad lees dan het verhaal van Gerona in Spaanse Verhalen een website met inmiddels meer dan 350 pagina’s over Spanje. Klik op deze link en u krijgt het hele verhaal te zien.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR / BEFORE DAY AND DEW INTO NATURE

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: