Blog

Graafschap Pallars

Doorverwijzing naar het verhaal over het graafschap Pallars.

Reeds in 833 zonderde Graaf Aznar Galíndez, Pallars en Ribazorga af van het Frankische Graafschap van Toulouse. Later zou Pallars met graaf Ramon I een eigen graafschap vormen. Hoe het er in deze donkere dagen aan toeging leest u natuurlijk weer in dit nieuwe verhaal over het Graafschap Pallars dat nog later deel uit zou maken van het graafschap Barcelona. Om dit hele verhaal leesbaar te maken klikt u op deze link.

Marmitako de Atún

Doorverwijzing naar het recept voor Marmitako de Atún.

Een enkele keer geven we ook Spaanse recepten weg hier bij Spaanse Verhalen. Want lekker eten dat kunnen ze hier in Spanje. En als u een liefhebber bent van vis dan moet u zeker deze typisch Baskische of ook wel Cantabrische visschotel proberen. In Euskera (Baskische taal) noemen ze het een Marmitako. Dit is een basisrecept waarmee u meerdere kanten op kunt. Als u liever zalm of bijvoorbeeld kabeljauw gebruikt of er andere groenten aan toevoegt, kikkererwten bijvoorbeeld, ga vooral uw gang. Klik op deze link om het gehele recept te ontvangen.

Ik wens u een smakelijke maaltijd ¡Que aproveche!

Teruel (stad)

Doorverwijzing naar het verhaal over de hoofdstad Teruel.

Teruel de hoofdstad van de gelijknamige provincie van Aragón, is een stad die u zeker eens moet bezoeken. Het is een stad met veel geschiedenis, zeker als het om de Spaanse Burgeroorlog gaat. Maar ook heeft het bijzonder mooie Mudejar architectuur en een prachtige legende waarover we in dit verhaal iets meer vertellen. Klik op deze link om meer te weten te komen over deze prachtige stad.

Graafschap Gerona

Een kaartje waarop de Catalaanse graafschappen te zien zijn.Hier in Spaanse verhalen hebben we het al meer gehad over de graafschappen van de Spaanse Mark. Dat dit geheel van graafschappen belangrijk was voor de verdediging van een groot deel van Europa moge duidelijk zijn. Dit verhaal spits zich toe op het wel en wee van het graafschap Gerona. Om het geheel van het verhaal te overzien is het raadzaam om ook het verhaal over de Marca Hispánica te lezen.

Spaanse geschiedenis, verdomd interessant en vaak bepalend voor de wereldgeschiedenis.

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Hans Brongers Buitenfotografie

VOOR DAG EN DAUW IN DE NATUUR

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, foto's, gedachten en meer.

%d bloggers liken dit: