Pontevedra (provincie)

Pontevedra (prov.)

 

Spaanse Verhalen   Provincie Pontevedra   spaanseverhalen.com
Spaanse Verhalen   spaanseverhalen.com
De provincie Pontevedra ligt in het noordwesten van Spanje. Als we alleen kijken naar de Comunidad autónoma Galicia dan is het de provincie gelegen in het zuidwesten. U kunt hier zowel van de bergen als van de kust, met zijn Rías Baixas, genieten. Het ligt allemaal vlak bij elkaar. Het is een gebied met mooie uitzichtpunten over de esturia. Hoogtepunt is wel het ‘Parque Nacional de las Islas Atlánticas‘, met de eilanden Cies in de Ría de Vigo, Ons in de Ría de Pontevedra en Cortegada in de Ría de Arousa. Hier vindt u ook een aantal prachtige stranden.   ………………………………………………………………………………………Bent u benieuwd naar de gastronomie van Pontevedra dan moet u zeker de verse zeevruchten proberen en deze altijd samen met de typisch lokale wijn, Albariño nuttigen. 

Pontevedra; Santuario da Virgen Peregrina

Spaanse verhalen, provincie Pontevedra

Spaanse verhalen, Pontevedra provincie

het wapen

Spaanse verhalen, Pontevedra (provincie)

de vlag

Gegevens
Hoofdstad Pontevedra
Dichts bevolkte stad Vigo
Officiële taal Spaans en Gallego
Entiteit Provincie van Galicia
Totale oppervlakte 4495 km²
Totale bevolking
Bevolkingsdichtheid
940.927 inw (2018)
209,7 inw/km²
Naam inwoners Pontevedrés, sa
Postcode 36
ISO 3166-2 ES-PO
Officiële website

Het wordt aanbevolen om de ‘Ruta del Románico‘ te volgen, u komt dan langs de zogenaamde ‘pazos‘ en bezoekt tevens plaatsen zoals Marin, met zijn megalithische monumenten; Vilaboa en Poyo, met de rotstekeningen; La Guardia, Sanxenxo, Cambados of Illa de Arousa, allemaal met prachtige stranden. De hoofdstad, ook Pontevedra genaamd, met zijn historische centrum is ook essentieel. Deze streek kent ook enkele traditionele festiviteiten zoals het ‘A Rapa das bestas de Sabucedo‘ en het ‘Romería Vikinga de Catoira‘, feesten die tot het Interés Turístico Internacional behoren.

De archeologische site van Castro de Santa Tecla.

Volgens het gemeentelijk inwonersregister van 2018 telt de provincie 940 927 inwoners, verspreidt over 62 gemeenten. de meerderheid van deze bevolking concentreert zich langs de kust. De bevolkingsdichtheid is hier hoger dan het landelijke gemiddelde. Vigo de economische motor van de provincie, is met 293.642 inwoners de dichtstbevolkte gemeente van de provincie, gevolgd door Pontevedra met 82.946 inwoners. Andere relevante gemeenten  vanwege hun bevolking zijn Marín, Sangenjo, Villagarcia de Arosa, Poyo, Redondela, Cangas, Puenteareas, La Estrada, Lalín en Tuy.

Noordwesten
Atlantische oceaan
Noorden
La Coruña
Noordoosten
Lugo
Westen
Atlantische oceaan
Spaanse verhalen, Pontevedra (prov) Oosten
Orense
Zuidwesten
Atlantische Oceaan
Zuid
Portugal
Zuidoosten
Portugal

Het Lago de los niños. Cies eilanden.

 

Klimaat


Pontevedra is een provincie met een kustklimaat, dat betekent milde gemiddelde temperaturen en overvloedige regenval het gehele jaar door. Er valt meestal geen sneeuw en vorst kent men er ook bijna niet.

 

Symbolen


Het wapen van Pontevedra heeft witte achtergrond met daarin een brug van drie gouden bogen op golven van azuur en zilver, in het centrum, een kruis van goud aan de rechterkant een gouden kasteel met kantelen en links een gekanteelde toren, ook van goud.

 

Naar boven
Spaanse Verhalen. spaanseverhalen.com
Laatst bijgewerkt 2020-09-03

Bronvermelding en referenties

{{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=es|titel=Provincia de Pontevedra|oldid=113747539|datum=20190414}}