Spaanse Landschappen

Een grove indeling van de landschappen in Spanje

Een grove indeling van de verschillende klimaten in Spanje

…./..Spanje heeft vele verschillende soorten landschappen… Eigenlijk vind je in dit land alles (in het klein) wat er in de rest van de wereld te zien is… Erosie gebieden (zoals de Grand Canyons), woestijn, bergen (vele soorten)….. In dit hoofdstuk zullen we allerlei landschappen bespreken, maar ook de vele natuurparken die Spanje telt, of de verschillende zeeën die Spanje omringen en de stroomgebieden van rivieren komen hier aan de orde.

 

De diversiteit van het Spaanse landschap


 

Het stroomgebied van de Duratón

Het stroomgebied van de Duratón

.

./….De diversiteit van Spanjes toeristische gebieden, de agrarische – of historische gebieden, de karakteristieke steden en het platteland, de bergketens en haar stranden en de diverse gebruikswijzes etc, etc, zijn in Spanje zo enorm divers, dat het onmogelijk is om ze hier even in één hoofdstuk te beschrijven.

Tonijnvangst in Barbate

Tonijnvangst in Barbate

Dehesa varkens, leven een veel beter leven dan de meeste varkens in Nederland

Dehesa varkens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…/…Helaas kennen de meeste toeristen niet meer dan de 100 meter brede strook langs de oostkust. De mediteranee, voor velen het ultime vakantie gevoel. Maar voor mensen die hun vakanties op een andere wijze gebruiken heeft Spanje zoveel meer te bieden en niet alleen op het vlak van natuurschoon. Ook historisch gezien is Spanje enorm interresant. En als u van kunst houdt, in wat voor vorm dan ook, Romaanse, Renaissance, Art Deco, Vlaamse meesters, Rembrandt, Cervantes,,,, You name it,dan pakt u dat allemaal mee als u dit land komt bezichtigen.

Pallozas in El Bierzo

Pallozas in El Bierzo

Beukenbos in Soria

Beukenbos in Soria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…….De mensen die toch voor zon, zand en zee komen, ga dan eens niet naar de oostkust maar ga naar het noorden van Spanje. Daar zoekt u uw eigen prive standje, ingesloten door beboste rotsen. Er zijn speciale kaarten waar deze strandjes allemaal op staan aangegeven, het zijn er honderden. Of ga eens naar Galicia om daar het “Playa del Catedrales” te bekijken. Of als het slecht weer is ga dan naar Asturias om te zien hoe “Bufones” werken. Het zeewater wordt daar door gaten onder de grond landinwaards geperst, om dan 50 tot 100 meter verderop als een fontein van wel 15 meter omhoog te spuiten. Daarna gaat u tussen twee en drie uur naar een restaurantje om “fabada” te eten. Dit is een streekgebonden witte bonensoep die meestal wordt opgedient in een terrine. En als u die maar voor de helft leeg eet (omdat het een behoorlijk machtige, maar heerlijke soep is) komt de eigenares argwanend naar u toe met de vraag, ¿”Qué pasa, no esta bien”?. En u met het schaamrood tot achter de oren moet uitleggen dat het een zeer smakelijke soep is maar dat uw maag niet bestand is tegen deze hoeveelheden. En ja, helaas dit was pas het voorgerecht.

Valverde de los Arroyos

Valverde de los Arroyos

De gieren van het Valle de Duratón

De gieren van het Valle de Duratón

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…….Hier kunt u wandelingen van enkele uren, en vele kilometers maken zonder iemand tegen te komen, of een verwijzing te vinden naar een in de buurt gelegen dorp. Want die zijn er niet! Ook is het mogelijk dat u de weg kwijt raakt, of dat u beren ziet die hier nog steeds voorkomen.

De oevers van de Ebro rond Tudela

De oevers van de Ebro rond Tudela

Valverde de los Arroyos

Valverde de los Arroyos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…….U gelooft het niet!!!…… Kom dan naar dit land en ervaren het zelf!!!…..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: