Castro-Urdiales en Flaviobriga

Komende week ga ik op vakantie, dat betekend dat er volgende week geen verhaal verschijnt in ‘Spaanse Verhalen’. Maar niet getreurd ik heb deze week hard gewerkt en stuur u dit weekend gewoon twee verhalen. Het een gaat over Castro-Urdiales een plaats aan de noordkust van Spanje, in de regio Cantabria. Mocht u ooit in het noorden van Spanje terecht komen dan raadt ik u zeker aan om deze badplaats eens te bezoeken. Het is een beetje Oostende maar dan op z’n Spaans, veel mooie natuurlijk (sorry, voor onze Belgische vrienden). Trouwens, een van de stranden van Castro heet ook Playa de Ostende. Voor het verhaal over Castro-Urdiales klikt u op deze link.

Tekening van de haven van Castro-Urdiales uit een boek van 1884.

Het andere, korte verhaal, heeft wel betrekking op Castro-Urdiales, het gaat namelijk over de voorgeschiedenis van Castro. De Romeinen bouwde een fortificatie, genaamd Flaviobriga, om het toen reeds bestaande Portus Amanum. In Castro zelf zijn opgravingen gedaan die u tegenwoordig ook kunt bezichtigen. En dan is het altijd leuk als u daar wat achtergrond informatie bij hebt. Voor het verhaal over Flaviobriga klikt u op deze link.

En dus bij deze, veel leesplezier en tot over een week of twee.

Auteur: coralmar1952

Ik ben een geboren Nederlander met heel veel passie voor Spanje, het land waar ik inmiddels ook woon.

Eén gedachte over “Castro-Urdiales en Flaviobriga”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Eetsnob

eten met passie

Jan Woordenaar Bontje - CULTUUR

Aforismen, bontjes, columns, gedachten, gedichten, haibun, haiku, kyoka, literatuur, poëzie, proza, snelsonnetten, tanka.

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, reizen, foto's, gedachten en meer.

De niet genomen weg

Fietsen, wandelen, foto's, gedachten en meer.

MONTSE ANTARES BLOG CINEMA

BANDAS SONORAS.. SOUNDTRACKS.. Y MÁS